
Uitgelicht: Nieuwe bakkerij Oonk



Nieuwe bakkerij van Brood en Banketbakkerij Oonk
De bouw van de nieuwe bakkerij is begonnen in oktober 2016. Na lang overwegen of we naar het industrieterrein zouden gaan en de plannen ook al zeer ver gevorderd waren, hebben we besloten om toch met hart en ziel in Glanerbrug te blijven bij onze winkel. Dit geeft ons inziens veel meer beleving en vooral meer betrokkenheid van het personeel met de klant.
We hebben met de bouw van de nieuwe bakkerij vooral gelet op routing van warme en koude producten en op duurzaamheid. Het is echt een zeer innovatief bedrijf geworden.
Er is bij de nieuwbouw veel aandacht gegaan naar warmte terugwinning, led verlichting, betere isolatie van muren, vloeren en dak, vloerverwarming voor een optimaal warmte gebruik en overal elektrische deuren om de kou buiten te sluiten en de warmte te behouden.
Daarbij hebben we een inpandige laad- en losruimte om ongewenst bezoek van buiten te weren en natuurlijk droog en zonder rekening te hoeven houden met de weersomstandigheden te kunnen laden en lossen.
Tevens is er een koel en vries systeem geplaatst die 25% minder energie verbruikt dan alle huidige vries installaties.



Bakkerij Oonk staat voor VKVP. Dit is ons motto en dragen wij ook zeker uit naar klanten en onze ambachtelijke producten.
Kwaliteit willen we maken met goede vakmensen die van Pure grondstoffen iets moois en vooral iets lekkers maken. Wij gebruiken bij ons BROOD geen broodverbetermiddel maar een smaak dat DESEM heet. Deze desem is 30 jaar oud en top van smaak. Op dit oerdeeg zijn wij zuinig en we bewaken het proces nauwkeurig.
Ook al ons BANKET is gemaakt van pure producten die we allemaal zelf bereiden. Van frambozenjam tot karamel, alles wordt vers gekookt. Bij ons in de bakkerij maken we geen gebruik van poeders en zakjes mix, nee puur natuur dat is waar we goed in zijn.
Dit geldt ook voor onze CHOCOLATERIE, wij gebruiken chocolade van Valrhona, deze is Fair Trade en gemaakt in Frankrijk. Zij maken gebruik van een gesloten circuit van boon tot chocolade, alles in eigen productie en dan die smaak, heerlijk. Wij zien hier veel gelijkenis met ons eigen bedrijf, waar ook alles ambachtelijk en puur gemaakt wordt.
Team Bakkerij Oonk is blij en TROTS op onze nieuwe bakkerij. Groeien in kwaliteit is nu onze prioriteit in plaats van groeien in kwantiteit.
Duurzaamheid en vooral productiviteit.
Wat een mooie slogan om dit verhaal te eindigen.